Yleinen

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen päästää sinut irti velkakierteestä! Lainojen yhdistely ei ole vaikeaa, jos seuraat tämän sivun ohjeita. Esimerkiksi Etua.fi -palvelun kautta lainojen yhdistäminen onnistuu helposti.

Vältä viimeiseen asti useamman lainan ottamista

Lainan ottamisen nyrkkisääntö on, että useampaa lainaa ei kannata ottaa päällekkäin. Usean lainan ongelmana on se, että lainan kokonaismäärä jää hämäräksi ja usein joutuu maksamaan korkojen lisäksi ylimääräisiä kuluja enemmän kuin silloin, jos lainoja on vähemmän. Varsinkin usean pikavipin ottaminen päällekkäin johtaa yleensä maksuvaikeuksiin.

Jos maito on jo maassa ja lainoja tai luottoja on kertynyt useita ja niiden takaisinmaksu on hankalaa, ei kannata kuitenkaan hätääntyä. Lainojen yhdistäminen auttaa sinua hoitamaan velkasi pois.

Mitä tarkoittaa lainojen yhdistely?

Asia on helpointa ymmärtää esimerkin kautta. Ajatellaan tilannetta, jossa on hankittu useita pikavippejä useilta yrityksiltä. Jos esimerkiksi on otettu lainaa kolmelta eri pikavippiyritykseltä yhteensä 500 euroa keskimäärin 210 % vuosikorolla, lainasta koituvat maksut ovat vuodessa 1050 euroa ja kuukaudessa 87,50 euroa pelkästään korkojen osalta! Tuolla maksumäärällä ei laina edes vähene. Ei tarvitse olla talousguru ymmärtääkseen, että näinkin pienen lainan maksut ovat jo kohtuuttoman suuret.

Lainojen yhdistämisessä otetaan yksi isompi laina, jolla maksetaan nämä useammat pienemmät lainat pois. Tältä lainojen yhdistämiseen tarkoitetulta lainalta pitää vaatia seuraavia asioita:

  • Lainan korko ja muut kulut pitää olla selkeästi pienemmät kuin vanhojen lainojen korot ja kulut.
  • Lainan pitää olla niin suuri, että sillä voi maksaa kaikki vanhat lainat pois.

Lainojen yhdistäminen siis helpottaa lainan takaisinmaksua, koska velallinen voi suunnata varojaan paremmin lainanlyhennykseen lainan korkomaksujen sijaan. Suunta on silloin velatonta taloutta päin. Jos mietitään kappaleen alun tilannetta, useat pikavipit voisi maksaa takaisin kulutusluotolla, jonka vuosikorko on keskimäärin 35 %. Tällöin korkokuluja tulee vuodessa vain 175 euroa ja kuukaudessa 14,58 euroa. Esimerkin tilanteessa lainojen yhdistäminen säästää kuukaudessa yli 70 euroa!

Lainojen yhdistely ei kuitenkaan poista mihinkään sitä asiaa, että laina pitää maksaa takaisin.

Lainojen yhdistäminen onnistuu helpoiten Etua.fi -palvelun kautta

Parhaimman mahdollisen lainojen yhdistämiseen tarkoitetun kulutusluoton tai lainan etsiminen voi olla hidasta ja hankalaa. Etua.fi:n lainojen yhdistäminen tekee tämän työn puolestasi! Etua.fi:n lainojen yhdistely toimii seuraavalla tavalla:

  • Etua.fi:n kotisivulla täytetään hakemus, johon merkitään kaikki yhdistettävät lainat.
  • Etua.fi käsittelee hakemuksen ja suosittelee sinulle yritystä tai pankkia, jonka kautta voit yhdistää lainasi pienimmillä mahdollisilla kuluilla.
  • Voit joko hyväksyä tai olla hyväksymättä Etua.fi:n esittämän tarjouksen.

Etua.fi -palvelun käyttäminen on täysin maksutonta. Ainoastaan siinä vaiheessa pitää maksaa pieni palkkio, jos päätät käyttää Etua.fi:n tarjousta. Päätös on lopulta kokonaan sinun.

Muita tapoja yhdistää lainat

Yleensä pikavipeistä koituneet lainat on kätevä yhdistää kulutusluotolla. Meidän sivujemme kautta löydät useita eri kulutusluottoa tarjoavia yrityksiä, joista voit valita itsellesi sen, jolla on pienimmät maksut, ja jonka kulutusluoton määrä sopii sinun yhdistettäville lainoille.

Aina kannattaa myös keskustella oman pankin kanssa lainojen yhdistämisessä, sillä he voivat antaa hyviä neuvoja asiaa liittyen ja tarjota omaa ratkaisuaan lainojen yhdistämiseen. Esimerkiksi lainojen yhdistäminen Osuuspankin kautta onnistuu.