Asuntolaina

Hae asuntolaina fiksusti. Kerromme, miten tehdä nopeasti asuntolainan kilpailuttaminen ja miten hakea halvinta asuntolainaa. Kun huomioit vinkkimme, niin asuntolainan hakeminen sujuu helposti ja tehokkaasti.

Asuntolainan avulla voi toteuttaa yhden elämän suurista haaveista, eli oman kodin omistamisen. Tästä syystä asuntolainankaan ottamista ei kannata pelätä, vaan suhtautua asiaan vain järkevästi. Asuntolainan kilpailutus on erittäin järkevää ja lainan kilpailutus tarkoittaa sinulle selvää rahansäästöä

Asuntolaina otetaan asunnon ostamista, rakentamista tai remonttia varten

Asuntolaina on tarkoitettua yksinomaan omistusasuntoon tai asumisoikeusasuntoon liittyviä hankintoja varten. Tällä tavoin pankki varmistaa asuntolainan takaisinmaksun, koska itse asunto toimii usein lainan vakuutena. Tämä on myös lainanottajan etu, sillä asuntovelallinen voi luottaa siihen, että laina on mahdollista tavalla tai toisella maksaa takaisin.

Asuntolainaa lyhennetään kuukausittain ja lainasta maksetaan korkoa

Pankin kanssa lainanottaja sopii asuntolainan takaisinmaksuajasta, joka voi olla muutamasta vuodesta jopa 60 vuoteen. Siitä hyvästä, että pankki myöntää lainanottajalle asuntolainaa, lainanottaja maksaa lainalyhennyksen yhteydessä myös korkoa pankille. Tarvittaessa asuntovelallinen maksaa ainoastaan esimerkiksi muutaman ensimmäisen lainavuoden ajan pelkästään korkoja. Korot vaikuttavat hyvin suuresti asuntolainan takaisinmaksumäärään, joten niihin kannattaa perehtyä kunnolla.

Asuntolainan koroista voi osan vähentää verotuksessa

Tämä on ehkä yleisin ja tunnetuin tapa, jolla voi pienentää asuntolainasta johtuvia kuluja. Vuoden 20 11 hallitus on päättänyt asteittain lopettaa asuntolainan korkovähennyksen, mutta vielä vuonna 2011 lainakoroista 75 prosenttia voi vähentää verotuksessa. Korkovähennyksen voi tarkoittaa sitä, että veronpalautuksia tulee vuoden lopussa enemmän tai asuntolainan korkovähennys voi laskea esimerkiksi tuloprosenttiasi.

Asuntolainan kuluja voi pienentää säästämällä osan lainasta etukäteen esimerkiksi nuorille tarkoitetulla ASP-lainavaihtoehdolla. Korkovähennyksen ja säästämisen lisäksi asuntolainan kilpailuttamisella voi pienentää asuntovelasta aiheutuvia kuluja. Kerromme tästä keinosta lisää seuraavissa kappaleissa.

Perinteisesti kierretään pankkeja, fiksumpi tekee asuntolainahakemuksen Etua.fi:n kautta

Asuntolainaa haetaan perinteisesti käymällä henkilökohtaisesti pankissa. Ennen sitä varataan tapaamisaika joko netissä tai puhelimitse. Ensimmäisenä mennään yleensä omaan pankkiin neuvottelemaan asuntolainasta, mutta vertailun vuoksi olisi yleensä hyvä käydä muissakin pankeissa.

Pitemmän päälle pankeissa ravaaminen käy raskaaksi ja energia ei ehkä riitä kaikissa pankeissa käymiseen. Onneksi nykyään asian voi hoitaa helpomminkin. Pankkien myöntämiin erilaisiin asuntolainoihin tutustuminen onnistuu parhaiten Etua.fi -palvelun kautta.

Etua.fi -palvelu toimii seuraavalla tavalla:

  • Sivulla täytetään hakemuslomake, jonka Etua.fi välittää sinulle sopiville pankeille.
  • Pankit ottavat sinuun yhteyttä ja kertovat sinulle sopivan asuntolainan yksityiskohdista.
  • Voit vertailla pankkien asuntolainoja ja valita parhaimman mahdollisimman asuntolainan.

Asuntolainan kilpailutus varmistaa, että saat parhaimman mahdollisen asuntolainan

Moni asia kilpailutetaan tänä päivänä ja kilpailuttaminen tarkoittaa aina sitä, että asiakas tekee parhaimman mahdollisen kaupan. Koska asuntolainassa on kyse suurista summista, asuntolainan kilpailuttaminen on erityisen tärkeää. Pienetkin erot esimerkiksi lainakoroissa ja maksuajassa voivat tarkoittaa asuntolaina-asioissa suuria säästöjä. Lainan kilpailuttamisella voit varmistaa seuraavat asiat:

  • Voit valita asuntolainoista sen, jossa on pienin pankin oma korkomarginaali.
  • Pankille maksamat palkkiot ja lisäkulut ovat mahdollisimman pienet.
  • Kilpailuttamalla saat mahdollisimman pienillä kuluilla lainaturvavakuutuksen ja korkokaton.
  • Pääset vertailemaan laina-aikoja ja takaisinmaksutapoja, jolloin sopivin lainasopimus löytyy helpommin.

Myös vanhan asuntolainan voi kilpailuttaa ja se kannattaakin kilpailuttaa. Kun kilpailutat vanhan asuntolainan, sinulla on neuvotteluvaltti oman pankkisi kanssa, vaikka et vaihtaisikaan lainaa toiseen pankkiin.

Etua.fi on suomalainen yritys, jolla voi kilpailuttaa esimerkiksi asuntolainan

Etua.fi -palvelun etuna on, että se toimii yhdessä finanssialan toimijoiden kanssa ja yritys on pankkialasta riippumaton eli itsenäinen. Tämä tarkoittaa palvelun käyttäjälle sitä, että hän tietää saavansa reilua palvelua Etua.fi:ssä. Etua.fi:stä löytyy myös asuntolainalaskuri, jolla voit tutkia jo etukäteen, millaisia lainasopimuksia voi tehdä. Asuntolainan kilpailuttamisella säästää rahaa, joten kilpailuta asuntolaina ennen kuin otat sen!

1 vastaus artikkeliin “Asuntolaina”

  1. Myönnetäänkö asuntolainaa ilman takaajia ja ilman vakuuksia? Ei kyseessä ole siis asuntolainaa luottotiedottomalle, en ole sellainen, mutta haluaisin hakea asuntolainaa yksin.
    Onnistuuko tuo, koska minulla ei ole merkittävää omaisuutta? Vuositulot ok. 50 000 euron paremmalla puolella per vuosi (brutto).

Kommentit on suljettu.