American Express

American Express kortti on tunnettu ”vihreä kortti”, jolla ostat kätevästi. Esimerkiksi American Express Platinum -kortilla hoidat maksun vasta seuraavassa kuussa! Tältä sivulta löydät kaiken tärkeän tiedon American Express -kortista.

American Express – kortti paljon matkustavalle

American Express on maksuaikakortti, mikä tarkoittaa sitä, että saat ostoksillesi kuukauden maksuaikaa. American Express suosio on varsinkin Suomessa kasvamassa, ja American Express käy maksukorttina hyvin laajasti. American Express -kortteja on monilla erilaisilla eduilla, ja tässä listassa kortit ovat lueteltuna:

  • American Express Green Card
  • American Express Gold Card
  • American Express Platinum Card
  • American Express Basic Card

American Express sopii matkamiehelle ja -naiselle, koska esimerkiksi matkalla kadotetun kortin tilalle saa uuden jopa 24 tunnissa. Tämän lisäksi American Express Green Card -kortin mukana tulee useita vakuutuksia, joihin kuuluu muun muassa lentojen peruutusvakuutus ja matkatavaroiden myöhästymisvakuutus.

American Express luottoraja

American Express -kortissa ei ole varsinaisesti luottorajaa ollenkaan, joten kortilla saa tehdä periaatteessa ostoksia ilman rajoituksia. American Express kuitenkin seuraa kortin maksuhistoriaa, joten korttia kannattaa käyttää kuitenkin oman maksukyvyn mukaan.

American Express luoton korko

American Express -kortin kohdalla ei puhuta yleensä luoton korosta, vaan viivästyskorosta, koska American Express on maksuaikakortti. Jos et pysty maksamaan American Express -kortilla tekemiäsi ostoksia seuraavassa kuussa velkaan lisätään myöhästymismaksu, jonka määrää viivästyskorko. Viivästyskorko oli vuonna 2011 8,5 prosenttia.

American Express -luottokortin muita tietoja

Green Cardin vuosimaksu on 50 euroa, joten Green Cardia ei ole mahdollista ottaa kuukausimaksulla. Käteisen nostaminen Green Cardilla maksaa 4 prosenttia nostettavasta määrästä, mutta Green Cardilla maksamisesta ei mene ylimääräisiä maksuja.

American Express -kortteja voi hakea suoraan Suomen American Express -kotisivuilta. Myöskin seuraavista pankeista American Express -korttia voi hakea: Ålandsbanken, Evli Pankki, eQ Pankki ja Sampo Pankki.