Autolaina

Autolaina tulee paljon halvemmaksi, kun sen ottaa oikeasta paikasta, sillä autolainojen korko ja kulut vaihtelevat suuresti. Autolainaa voi saada pankista, autoliikkeistä ja rahoituslaitoksista, ja autolainan kilpailutus näiden lainanantajien välillä tarkoittaa rahansäästöä. Tämän sivun vinkkien avulla autolainan kilpailuttaminen onnistuu nopeasti ja helposti.

Autolaina kuuluu yleensä kulutusluotto -kategorian alle

Koska autolaina on yleensä kulutusluottoa, autolainan korko on yleensä korkeampi kuin esimerkiksi asuntolainan korko. Mihin tahansa autolainan korkoon ei kuitenkaan pitäisi tyytyä, sillä autolaina voi olla melko suuri ja hiemankin suurempi korko voi kasvattaa kuukausilyhennyksen summaa nopeasti.

Autoliikkeistä saa autolainan nopeimmin, mutta yleensä lainan korko on korkea

Autoliikkeet tarjoavat yleensä auton ostamista suunnitteleville omaa lainaansa. Etuna autoliikkeitten autolainoissa on se, että lainan saa nopeasti ja erillisiä vakuuksia ei tarvita, vaan ostettava auto on lainan vakuutena. Autolainaa ei kuitenkaan saa autoliikkestäkään ilman luottotietoja, joten luottotiedot pitää olla kunnossa.

Autolainaa saa pankista yleensä pienemmällä korolla

Omasta pankista kannattaa aina vertailun vuoksi kysyä lainaa autoa varten. Pankeistakin autolainan saa nopeasti, ja jopa samana päivänä. Tämän lisäksi pankin myöntämän autolainan korko ja muut kulut ovat yleensä pienemmät kuin autoliikkeitten myöntämissä autolainoissa.

Ostettava auto ei käy pankin myöntämän autolainan vakuudeksi, vaan autolainan vakuudeksi täytyy asettaa muuta omaisuutta, joka voi olla esimerkiksi omistusasunto. Autolainan sitominen asuntolainaan tarkoittaa myös pienempiä korkoja autolainalle. Jos auton ostoa varten on rahaa säästössä, kannattaa pankista kysyä joustoluottoa eli joustolainaa, jota varten ei tarvita vakuuksia lainkaan.

Autolainan kilpailuttaminen ja vertailu

Internetin kautta autolainan kilpailuttaminen onnistuu nopeimmin ja helpoimmin. Pankkien kotisivuilta löytyy erilaisia autolainalaskureita, joiden avulla eri pankkien myöntämien autolainojen vertailu käy kätevästi. Kun olet näin vertaillut autolainoja, kannattaa ehdottomasti vielä käydä keskustelemassa pankissa, jos autolainan ehtoja voisi vielä neuvotella halvemmiksi, sillä autolainan ehdot ovat monesti asiakaskohtaisia ja neuvoteltavissa.

Koska autolainaa voi ajatella kulutusluottona, voimme suositella Etua.fi -palvelua autolainan eli tässä tapauksessa kulutusluoton kilpailuttamisessa. Etua.fi -palvelun idea on lyhykäisyydessään seuraavanlainen:

  • Sivulla täytetään hakemuslomake, jonka Etua.fi välittää sinulle sopiville pankeille.
  • Pankit ottavat sinuun yhteyttä ja kertovat sinulle sopivan kulutusluoton yksityiskohdista.
  • Voit vertailla kulutusluottoja ja valita parhaimman mahdollisimman autolainan.

urlEtua.fi[/link] -palvelun käyttö on täysin ilmaista ja vain siinä tapauksessa joutuu maksamaan välityspalkkion, jos päätyy Etua.fi:n ehdottamaan kulutusluottoon.

Yhteenveto autolainan ottamisesta ja kilpailuttamisesta

  • Suosittelemme ottamaan autolainan pankista pienemmän koron vuoksi.
  • Jos kuitenkin painotat autolainan saamisen helppoutta, suosittelemme autoliikkeiden tarjoamia autolainoja.
  • Pankkien autolainojen vertailu onnistuu helposti pankkien kotisivujen autolainalaskureiden avulla.
  • Neuvottele aina autolainan ehdoista henkilökohtaisesti pankissa, sillä ehdot voivat muuttua neuvottelemalla.
  • Kilpailuttamalla autolainan voit säästää suuria määriä rahaa.
  • Etua.fi on todella kätevä palvelua kulutusluottojen ja autolainojen kilpailuttamiseen.