Lainaa ilman vakuuksia

Joskus sinulla voi olla tarve saada lainaa ilman vakuuksia heti, mutta et tiedä, mistä lainaa ilman vakuutta eli takausta saisi. Tämän sivun vinkkien avulla löydät parhaimmat vakuudettomat lainat ja tärkeää tietoa, kuinka paljon lainaa voi saada ja kuinka nopeasti.

Vakuus varmistaa, että laina maksetaan takaisin

Usein lainanottaja joutuu antamaan jotain vakuuksia lainaansa varten. Lainan vakuus voi olla esimerkiksi oma talo, osakekirja tai jopa henkilötakaus. Lainan antaminen on aina lainantajalle riski, ja tätä riskiä pienentämään lainalle annetaan vakuus.

Lainanottajalle voi käydä niin, että hän ei vain yksinkertaisesti maksamaan lainaansa takaisin. Tällöin laina maksetaan takaisin lainan vakuuksien avulla. Jos esimerkiksi lainan vakuudeksi on annettu omakotitalo, voidaan omakotitalo myydä, josta saaduilla rahoilla maksetaan laina sitten takaisin.

On kuitenkin harvinaista, että vakuuksia joudutaan käyttämään lainan takaisinmaksuun. Vakuudellisen lainan ottaminen on yleensä turvallista, jos vain suunnitellaan lainan takaisinmaksu hyvin.

Lainaa ilman vakuuksia: Miten se eroaa vakuudellisesta lainasta?

Kaikilla ihmisillä ei kuitenkaan ole aina mahdollisuutta antaa lainalle vakuuksia, jos esimerkiksi vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta ei ole. Tällöin kannattaa harkita, jos ottaisi lainaa ilman vakuuksia. Millä tavalla vakuudeton laina eroaa vakuudellisesta? Tässä ovat tärkeimmät erot:

 • Nimensäkin mukaan lainalle ei tarvitse antaa mitään omaisuutta vakuudeksi.
 • Korot ovat yleensä suuremmat, jos otat lainaa ilman vakuutta.
 • Voi olla, että vakuudettomaan lainaan liitetään enemmän muitakin maksuja.
 • Takaisinmaksuaika voi olla joustamattomampi kuin vakuudellisessa lainassa.

Koska lainan antaminen ilman vakuuksia on lainanantajalle suurempi riski kuin vakuudellisen lainan antaminen, vakuudettomaan lainaan liittyy suuremmat korot ja maksut. Korkeammilla maksuilla ja joustamattomammilla takaisinmaksuajoilla lainanantaja pyrkii vain varmistamaan sen, että hän saa korkeammasta riskistä enemmän voittoa.

Erilaiset vakuudettomat lainat tyypeittäin

On useita tapoja saada lainaa ilman vakuuksia. Tässä on kolme esimerkkiä erilaisista vakuudettomista lainoista:

 • Vakuudeton pikavippi
 • Vakuudeton kulutusluotto
 • Vakuudeton pankkilaina

Yleensä aina saa pikavippiä ilman vakuuksia. Pikavipin saa usein nopeasti, mutta lainamäärät ovat enimmillään muutamia satoja euroja, laina-ajat lyhyitä ja korot korkeita. Pikavippi on kuitenkin kätevä tapa saada lainaa ilman vakuuksia nopeasti. Meidän Pikavippi-sivulla voit vertailla eri pikavippiyrityksiä ja valita sinulle sopivimman.

Kulutusluotto kannattaa ottaa hieman isompia lainoja varten. Kulutusluoton korko pienempi ja takaisinmaksuaika pidempi kuin pikavipeissä. Meidän Kulutusluotto-sivulta voit valita sinulle sopivimman vakuudettoman kulutusluoton.

Pankit tarjoavat myös lainaa ilman takuita. Kannattaa käydä pankissa kysymässä erilaisista vakuudettomista lainoista tai tutkia asiaa pankkien nettisivuilta. Esimerkiksi luottokortti on periaatteessa luottoa ilman vakuuksia.

On mahdollista saada lainaa ilman takaajia, mutta ei ilman ehtoja

Vakuudettomassa lainassakin on omat ehtonsa. Seuraavat asioiden pitää täyttyä, jotta saa lainaa ilman takausta:

 • Lainanhakijan täytyy olla täysi-ikäinen suomalainen, ja joissakin tilanteissa yli 20-vuotias.
 • Suomalainen pankkitili, joka on liitetty verkkopankkiin.
 • Usein vaaditaan myös omissa nimissä oleva puhelinliittymä.
 • Luottotietojen pitää olla kunnossa.

Ehkä tärkein asia edellisestä listasta on se, että luottotiedot ovat kunnossa eli lainanhakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Vaikka lainan saakin ilman vakuuksia, se ei tarkoita sitä, että saa lainaa ilman luottotietoja. Verkkopankkia tarvitaan, kun rekisteröidytään lainapalveluihin ja usein matkapuhelimella tilataan pikavipit.

Kuinka paljon lainaa ilman vakuutta voi saada?

Koska monilta tahoilta on mahdollista saada lainaa ilman takaajia, myös lainaa saa melkein juuri sen verran kuin haluaa. Usein pohditaan sitä, kuinka paljon on mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia.

Luonnollisesti kulutusluoton piiristä saa suurimmat määrät lainaa ilman takuita. Kulutusluottoyrityksiltä on mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia 15000 euroa tai jopa lainaa ilman vakuuksia 20000 euroa. Pankeistakin kannattaa kysyä, koska heiltäkin voi samaa luokkaa olevia lainoja ilman takaajia.

Lainaa ilman takuita voi saada jopa muutamassa minuutissa

Joskus lainantarve on kiireinen ja silloin on hyvä tietää, mistä lainaa ilman takausta saa nopeasti. Jos olet jo jonkin rekisteröitynyt johonkin pikavippiyritykseen, saat periaatteessa lainaa ilman vakuuksia heti. Jos tietää, että lainaa pitää jossain tilanteessa saada nopeasti, kannattaakin rekisteröityä jonkin pikavippiyrityksen palveluun jo etukäteen.