Luottokortti opiskelijalle

Luottokortti opiskelijalle: kuulostaako mahdottomalta? Mahdotonta se ei kuitenkaan ole, vaan on mahdollista saada Visa opiskelijalle, Mastercard opiskelijalle ja jopa Diners Club opiskelijalle. Tältä sivulta löydät itsellesi sopivan opiskelijaluottokortin.

Luottokortti opiskelijalle – kortin saamisen ehdot

Yleensä luottokortin saamisen ehtona on, että luottokortin hakijalla on tasaiset tulot. Opiskelijoilla ei yleensä ole tasaista palkkatuloa, mutta opiskelijana oleminen on sijoitus tulevaisuuteen, minkä seurauksena on hyvä palkkatyö tulevaisuudessa. Pankit ymmärtävät myös tämän asian ja pankit myöntävät opiskelijoille nykyään luottokortteja opiskelemisen tueksi.

Aivan ilman ehtoja opiskelijakaan ei saa luottokortteja. Ehdot eivät kuitenkaan ole kovinkaan tiukat, mutta alla on vähimmäisvaatimukset luottokortin saamiseksi, jos olet opiskelija:

  • Hakijan täytyy olla täysi-ikäinen eli vähintään 18-vuotias opiskelija.
  • Hakijalla pitää olla luottotiedot kunnossa eli hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää.
  • Opiskelijalla täytyy olla tietty määrä opintopisteitä suoritettuna.

Luottokortti antaa joustavuutta maksamiseen

Luottokortin idea on, että voit ostaa jonkin ostoksen, vaikka tililläsi ei olisikaan rahaa. Kun ostat jonkin tuotteen luottokortilla tai maksuaikakortilla, varsinainen veloitus tililtäsi tehdään vasta noin kuukauden päästä. Luottokorttiostoksista menee kuitenkin korko eli luottokortilla ostaminen tulee lopulta hieman kalliimmaksi kuin pankkikortilla maksaminen.

Vaikka luottokorttiostoksiin lisätäänkin korko, sopii luottokortti opiskelijalle hyvin. Parhaimmassa tapauksessa luottokortilla voi välttää turhaa opintolainan ostamista. Jos esimerkiksi opiskelijan pitäisi ostaa oppikirjoja kursseja varten, mutta rahaa ei ole säästössä, voi oppikirjat ostaa opintolainalla. Jos oppikirjat ostaa kuitenkin luotto- tai maksuaikakortilla, on opiskelijalla kuukausi aikaa tienata oppikirjoihin menneet rahat vaikka käymällä töissä.

Mitä luottokortteja opiskelija voi saada?

Nykyään opiskelija voi valita luottokorttinsa usean luottoyhtiön seasta. Opiskelija voi saada Visan, Mastercardin, Diners Clubin tai Prepaid luottokortin. Tässä on lyhyet esittelyt näistä luottokorteista.

Visa opiskelijalle

Visa käy maksukorttina käytännössä joka paikkaan, sillä Visa on hyväksytyin maksuväline kaikista luottokorteista. Luottoraja voi olla useita satoja euroja. Visaa voit hakea omasta pankista.

Mastercard opiskelija

Mastercard on lähestulkoon yhtä hyväksytty luottokortti kuin Visa. Käytännössä Mastercard käy yhtä useassa paikassa kuin Visakin. Myöskin Mastercard -luottokorttia voi hakea omasta pankista.

Diners Club opiskelijalle

Yleensä Diners Clubin saamiseksi pitää olla vähintään 30 000 euron vuositulot, mutta opiskelijoille ei vuositulorajaa ole. Opiskelijat saavat Diners Club -luottokorttiin 1000 euron käyttörajan. Diners Club -luottokorttia voi hakea Diners Clubin kotisivulta.

Prepaid luottokortti

Prepaid luottokortti on samanlainen kuin tavallinen luottokortti, mutta siihen ladataan rahaa etukäteen. Kaikki opiskelijat voivat hakea Prepaid luottokorttia. Prepaid luottokortti on kuitenkin maksuiltaan hieman tavallista luottokorttia kalliimpi. Prepaid luottokorteista ja niiden hakemisesta voit lukea lisää meidän ”Prepaid luottokortti”-sivulta.