Lyhyt korko säästää rahaa

Lyhyt korko säästää jopa tuhansia euroja rahaa markkinakorkoihin sidottujen lainojen osalta. Markkinakorot ovat laskeneet rajusti ja esimerkiksi asuntolainan viitekorot ovat nyt todella alhaisia. Valitsemalla lyhyemmän koron esimerkiksi asuntolainaan on säästänyt tuhansia euroja vuodessa.

3kk Euribor on 0,7 % tuntumassa ja 12 kk Euribor 1,4 % tuntumassa. Kun katsoo Euribor-korkojen kehitystä, näkee selvästi, että ero pidemmän ja lyhyemmän Euribor-koron välillä on pysytellyt jatkuvasti noin puolessa prosenttiyksikössä. Esimerkiksi 200 000 euron asuntolainassa tämä tarkoittaa käytännössä 1400 euroa vuodessa.

Pankki sallii viitekoron vaihtamisen, mutta siitä peritään tyypillisesti 50-150 euron palkkio riippuen pankista. Viitekoron vaihtamista kannattaa harkita, mikäli uskoo kehityksen pysyvän vastaavanlaisena tulevaisuudessa. Osa pankeista tarjoaa myös 1 kk:n Euribor-viitekorkoon sidottua asuntolainaa. Lyhimpään eli Euribor 1 kk -korkoon sidotut lainat ovat olleet kaikista edullisimpia. Kaikista pankeista tätä viitekorkoa ei kuitenkaan asuntolainoille myönnetä.