Panttilaina

Lainaa ilman luottotietoja! Panttilaina on pikavippiä halvempi vaihtoehto ja melkein ainoa valinta niille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Kun viet panttilainaamoon pantiksi omia arvotavaroita, saat esineen arvoon suhteutetun määrän lainaa. Tältä sivulta löytää hyviä vinkkejä panttilainasta ja tietoa eri kaupunkien panttilainaamoista.

Miten panttilaina toimii?

Panttilainaa saa panttilainaamosta. Panttilainaamoon viedään pantiksi omia arvotavaroita, jotka voivat tarkoittaa esimerkiksi koruja, kodinelektroniikkaa tai laadukkaita soittimia. Panttilainaamo arvioi arvotavaroiden arvon ja lainaa saa 10 – 60 prosenttia esineen arvosta.

Panttilainaamoon viedyt arvotavarat jäävät pantiksi. Tämä tarkoittaa sitä, että arvotavarat ovat lunastettavissa samaan hintaan takaisin. Hintaan lisätään kuukausittainen korko ja joitain muita maksuja.

Panttilaina vs. pikavippi

Panttilaina sopii sellaiselle henkilölle, jolla on jonkin verran arvokasta omaisuutta, mutta tarvitsisi kuitenkin käteistä. Erityisesti luottohäiriöiselle panttilaina sopii erinomaisen hyvin, sillä yleensä panttilainaamot myöntävät lainaa niillekin, joilla on maksuhäiriömerkintä. Panttilainan hakija täytyy kuitenkin olla vähintään 18-vuotias.

Taloussanomien teettämän selvityksen mukaan panttilainan todellinen vuosikorko on selvästi pienempi kuin pikavippiyritysten. Tämä tarkoittaa sitä, että joudut maksamaan selkeästi vähemmän lainaan liittyviä maksuja panttilainaamosta otetusta lainasta, jos otat saman määrän lainaa panttilainaamosta ja pikavippiyritykseltä.

Pikavippiyritykset eivät ole kuitenkaan huono vaihtoehto, koska kaikilla ihmisillä ei ole antaa lainan pantiksi tavaraa. Pikavippiyritysten antama laina ei myöskään vaadi tavaroidesi panttaamista, vaan omaisuutesi säilyy kotona.

Panttilaina ja korko

Panttilainan korko vaihtelee yrityksen mukaan, mutta usein panttilainan korko on 4 prosentin luokkaa, johon lisätään vielä joitain pieniä maksuja. Jos verrataan panttilainan korkoa muiden lainojen ja kulutusluottojen korkoon, on panttilainan korko melko matala.

Panttilainaamot Suomessa

Suurimmassa osassa kaupungeista toimii panttilainaamo tai panttilainakonttori. Lisäksi panttilainaamot netissä ovat alkaneet Suomessakin yleistyö. Niiden etuna on, että asiaks säästää usein aikaa ja rahaa. Olemme tähän listanneet joitain panttilainaamoita:

eLombard panttilainaamo netissä

eLombard ( elombard.com ) on netissä tai paremminkin netin avustuksella toimiva panttilainaamo. eLombard ePantti toimii niin, että asiakas rekisteröityy palveluun ja tyytää arvion esineestä. Tämän jälkeen ePantti lähettää asiakkaalle alustavan tarjouksen. Tämän jälkeen asiakas lähettää esineen eLombard ePantti -palvelulle postitse, jolloin lopullinen tarkka arviointi voidaan suorittaa. Kun asiakas hyväksyy lopullisen panttilainan, rahat maksetaan asiakkaan tilille. ePantin käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi asiakkaalle ja se edustaa panttilaina-palvelujen nykyaikaa. Laina-aika on tyypillisesti 3 – 12 kk.

Panttilainaamo Turku

Turun pantti

  • Erikoisaloina vintage, korut, soittimet, juhlarahat ja elektroniikka.
  • Pantin korko vaihtelee 3 % ja 4 % välillä.

Panttilainaamo Jyväskylä

Jyväskylän pantti

  • Erikoisalana korut.
  • Pantin korko vaihtelee 3 % ja 4 % välillä.

Panttilainaamo Oulu

Oulun panttilainakonttori

  • Ottavat vastaan muun muassa koruja, rahoja, osakkeita, arvopapereita, soittimia, ajoneuvoja, taidetta ja elektroniikkaa.
  • Korko vaihtelee välillä 2,5 % – 3,5 %.

Panttilainaamo Joensuu

Suomen luottopantti

  • Ottavat vastaan muun muassa koruja, taidetta, antiikkia, soittimia, elektroniikkaa, osakkeita, obligaatiota ja arvopapereita.
  • Lainakorko on 3,5 %.

Panttilainaamo Kuopio

Suomen arvopantti

  • Pantiksi kelpaavat muun muassa korut, hopeaesineet, arvopaperit, taide, elektroniikka ja soittimet.
  • Lainakorko on 3 % – 4 %.