Pikavippejä haetaan entistä vähemmän

Pikavippejä haetaan entistä vähemmän. Tilastokeskuksen kesäkuisen tutkimuksen mukaan pikavippejä haettiin Suomessa vuoden 2012 ensimmäisemmäisellä neljänneksellä 371 471. Näiden lainojen rahallinen arvo oli yhteensä noin 89 miljoonaa euroa.

Verrattuna aiempaan ajankohtaan pikavippejä myönnettiin 2012 ensimmäisellä vuosineljänneksellä noin 1 % vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2011. Yhteensä pikalainoja myönnettiin 89 miljoonan euron edestä vuosineljänneksessä.

Pikavipin keskimääräinen lainasumma on kasvanut. Samoin laina-aika. Keskimääräinen lainasumma oli 240 euroa (223 euroa) ja takaisinmaksuaika 34 vuorokautta (33,6 vuorokautta). (Aiemmat vertailuluvut suluissa)

Suomen kotitaloiksien koko luottokanta oli vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä 111 miljardia eruoa eli kasvua on noin 5%. Tästä 86 miljardia on erilaisia asuntoon ja vapaa-aikaan liittyviä luottoja. Kulutus- ja opintolainat muodostavat summasta 16 miljardia euroa.

Aiemmin vippejä haettiin tekstiviesteillä, mutta nykyään haetaan pikavipit netistä. Tämä on järkevää sillä näin asiakas ie maksa turhia tekstiviestikuluja. (ensilainan yhteydessä on pakkokin tunnistautua netissä nykylainsäädännön mukaan)