Prepaid luottokortti

Eikö verkko-ostokset onnistu tai ulkomaan matka menee mönkään, koska et omista luottokorttia? Prepaid luottokortti pelastaa sinut tällaisesta pinteestä. Tämän sivun vinkkien avulla prepaid luottokortti on käsissäsi hetkessä!

Mikä on prepaid luottokortti?

Prepaid luottokortti tai prepaid luotto toimii aivan samalla tavalla kuin tavallinen luottokortti. Erona tavalliseen luottokorttiin on se, että prepaid luottokorttiin ladataan rahaa etukäteen aivan kuin prepaid liittymään. Rahan lataaminen prepaid luottokorttiin onnistuu kätevästi verkkopankissa tai pankkikortin avulla.

Prepaid luottokortin tilaaminen maksaa jonkin verran ja yleensä prepaid luottokortin pitäminen maksaa kuukausittain hieman. Rahan nostaminen prepaid luottokortilla maksaa myös ja joskus kaupassa maksamisestakin menee pieni maksu.

Millaisiin hankintoihin prepaid luottokortti sopii hyvin?

Prepaid luottokortti sopii erityisesti verkkomaksamiseen. Aina ei ole mahdollista maksaa pankkikortilla tai PayPal-tilillä netissä, jolloin luottokortilla maksaminen on ainoa vaihtoehto. Luottokortin hankkiminen ei kuitenkaan ole kaikille mahdollista tai sen hankkiminen saattaa arveluttaa. Tällaisessa tilanteessa prepaid luottokortti on paras vaihtoehto. Prepaid luottokorttia käytetään usein nettipokerin pelaamisessa ja esimerkiksi lentolippujen maksamisessa.

Ennen kuin tilaat prepaid luottokorttia, tutki kunnolla, voiko pankkikortillasi, Electron-kortilla tai PayPal-palvelun avulla maksaa nettiostoksesi, sillä näillä maksaminen on ehdottomasti halvempaa. Pankkien verkkopankin kautta on mahdollista aktivoida Electronin nettimaksuominaisuus (esim. Nordean verkkopankki).

Prepaid luottokortin edut

Prepaid luottokortin käyttämisessä on useita etuja. Tässä on joitain tärkeitä etuja:

  • Prepaid luottokortilla et elä yli varojen.
  • Prepaid luottokortin voi saada ilman luottotietoja.
  • Prepaid luottokortti käy samoissa paikoissa kuin tavallinen luottokortti.
  • Sopii hyvin pienituloisille.
  • Prepaid luottokortin saaminen on helppoa.

Koska varsinaista luotto-ominaisuutta prepaid luottokortissa ei ole, on prepaid luottokortin käyttäminen taloudellisessa mielessä turvallisempaa kuin tavallisen luottokortin. Prepaid luottokorttia voi siis käyttää vain sen verran kuin olet ladannut siihen rahaa.

Yrityksiä, jotka tarjoavat prepaid luottokortteja

Vielä pari vuotta takaperin Suomesta ei saanut prepaid luottokorttia, mutta nykyään tilanne on eri. Olemme tähän koonneet kaksi yritystä, joilta voi tilata prepaid luottokortteja:

CreditUp prepaid luottokortti

Jos tilaat CreditUp prepaid luottokortin, kortin tilaus maksaa 49 €. CreditUp prepaid luottokortissa ei ole vuosimaksua, mutta kuukausimaksu on 1 €. Kaupassa maksamisesta ei mene ylimääräistä kulua eli maksaa 0 €, mutta rahan nostamisesta automaatista veloitetaan 4 €.

Moneybookers prepaid luottokortti

Moneybookers prepaid luottokortissa ei ole ollenkaan kuukausimaksua, mutta kortin vuosimaksu on 10 €. Mitään ylimääräistä kulua ei mene kaupassa ostamisesta ja automaatista nostamisesta menee 1,80 €:n ylimääräinen maksu. Myöskään kortin lataamisesta ei mene ylimääräisiä kuluja. Moneybookers prepaid luottokortti on siis käyttömaksuiltaan hieman CreditUp prepaid luottokorttia halvempi.