Tekstarilaina

Tekstarilaina (SMS-laina) on miellytty helposti samaksi kuin pikavippi. Näin ei kuitenkaan ole. Pikavippiä voi nimittäin hakea myös ilman tekstiviestiä. Tekstarilaina onkin harvoin järkevä vaihtoehto. Kannattaa ennemmin hakea lainaa netistä, sillä verkkohakemus on ilmainen.

Aluksi pikalainoja myönnettiin pääasiassa tekstiviestillä eikä lainaa voinut hakea verkkohakemuksella. Nykyään tilanne on aivan eri. Pikalainaa voi hakea ilman tekstiviestiä ja se pikavippi kannattaa myös ottaa ilman tekstiviestiä. Kun haet lainaa netistä, saat rahat heti tilille. Viive on käytännössä muutamia minuutteja.

Pikavippi tekstiviestillä ei kannata

Kausi jolloin pikavippiä haettiin tekstiviestillä aiheutti paljon lieveilmiöitä tekstiviestilainan kultakautena. Jotkut vippipaikat ottivat vastaan maksullisia ”tekstiviestihakemuksia” ilman aikomustakaan myöntää lainaa. Nykyään voi onneksi käyttää ilmaista verkkohakemusta.

Hae pikalainaa verkosta

Pikalainaa voi myöntään heti tilille nykyisen lainsäädönnön mukaan klo 7-23 välillä. Kun haet pikavippi tämän ajan ulkopuolella, niin laina maksetaan heti aamulla klo 7 palvelun jälleen avauduttua.

Lainaa verkosta hakiessa tunnistaudut ensin verkkokauppa tai tupas -tunnisteilla. Tekstarilaina on helppo ja nopea tapa hakea lainaa, kunhan muistaa hakea tekstarilainaa eli pikavippiä netissä eikä sorru maksullisiin tekstiviestihakemuksiin.

Tekstiviestilainaa, kuten mitä tahansa lainaa hakiessa, kannattaa tutustua koron lisäksi myös lainan kuluihin. Voidaankin hieman yleistäen sanoa, että luotettavat lainapaikat tarjoavat aina täytttää ilmainen lainahakemus verkossa.

Vältä tekstarilainoja

Suosituksena on siis, että kannattaa hakea tekstarilaina (SMS-laina) verkkohakemuksella tekstiviestien sijaan. Kalleimmat tekstiviestit voivat olla jopa 6 euroa kappale, ja lainapalvelu voi vaatia useammankin viestin lähettämistä lainan hakemiseksi.